berglejonets

Direktlänk till inlägg 10 juni 2013

Måndag

Av Pia Zetterström - 10 juni 2013 14:11

Härligt med sommar och tycker det är lagom varmt också.Lite mycket mygg för att kunna utnyttja kvällssvalkan ordentligt men man får anpassa sig :)


Igår var jag nere i byn och tränade rutan med inkallning och lite fjärr vis åtta tiden. Så skönt när det var lugnt och stilla med endast några av byns hundägare som rastade sina hundar då. Det var perfekt störning. Eftersom det endast var en del hundar som kom gåendes (och ett par av dem som gärna hade velat vara med och träna) så var det kanonstörning då de kom både bakom och framför planen. Bikka tränade på fint men det märktes att vi inte brukar träna just så tidigt på dagen, lite seg var hon allt.

Väl hemma tränade vi lite fjärr igen och då plockade jag fram klicker och då blev det annan fart på henne....hon jobbar mkt gärna för att få ett "klick" :)

Nu när jag försöker träna och hålla igång alla momenten i trean, dock inte alla under samma dag, så märker jag att jag måste höja belöningarna. Hon måste få starkare att jobba för när det blir lite mer krävande :)


Har kollat på en hel del klass 3 tävlingar på youtube för att ha lite bättre koll på vad som väntar oss när vi kliver ut på lydnadsplanen på tävlingsdagen................nervositeten kommer krypande... :)


Tjarre kämpar på med sin klass 1 träning :) go tjejen :)

Hon är superduktig i ingångarna och går gärna fot :) och hon har även börjat göra spontan lägganden om hon tycker något mer ska hända.

Inkallningen går med en rasande fart och här behöver vi träna på att stanna kvar, ibland kan hon inte riktigt hålla sig på att jag ska kalla utan kommer som skjuten ur en kanon lite innan :)

Platsliggning tränar vi på och det är en moment som bara ska sitta som berget!! Inget att tumma på här.


Ja, lite av varje blir det :)


Sisu och Miira tränar på sin förmåga.....alltså som två små SPRALLIGA ettåringar!!! :) Underbara tjejer :)



 
 
Anna

Anna

24 juni 2013 15:51

Ni är så duktiga med er träning =)
kommer gå super bra när ni tävlar.
Bästaste ni <3

http://www.raika.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pia Zetterström - 30 november 2015 14:16

Äntligen snö, livet leker för Bengan :) ...

Av Pia Zetterström - 30 november 2015 14:10

Det blev en liten valpträff då vi åkte och träffade ett par från K-kullen som ställde ut på SLKs inofficiella utställning i Jälla ridhus igår. Bengan följde med oss och Aili och Ferro skulle inta ringen :) Även Sisko "Tuhkavuorten Tähtihuntu" sku...

Av Pia Zetterström - 18 november 2015 18:39

Bengan har kommit en bit i sin träning. Idag har vi tränat på lite olika grunder :)   ...

Av Pia Zetterström - 10 november 2015 16:09

Nu tränar vi vidare och börjat på vittringen.Det är något jag medvetet väntat med men nu är det dax :)Här är tredje träningstillfället :) ...

Av Pia Zetterström - 9 november 2015 23:09


Igår var jag och Socka och tävlade i Lydnadsklass 1 på Uppsala BK. Vaknade till regnet på morgonen, tog en lugn frukost med gott om tid innan vi for iväg. Det var en härlig dag med många trevliga, glada människor. Vi blev uppdelade i tre platslig...

Ovido - Quiz & Flashcards