berglejonets

Alla inlägg den 28 september 2011

Av Pia Zetterström - 28 september 2011 11:36

Med hösten kommer alla kurser/träningar igång.


Träningen med hundarna går riktigt bra.

Tea går på sin tävlingslydnad kurs och det är en hel del i ettans moment som går riktigt bra, men vi har även en del att jobba vidare på.

Linförigheten behövs ju alltid övas på....det är ju inte så roligt moment eftersom det inte händer så mycket så det kan vara lite knixigt att få bra.

Apporten ska vi även öva mer på, tror det är mest jag som tycker det är svårt att lära in bra, då man måste vara så exakt i sin belöning.....lätt där att belöna fel sak.

Men det är ju detta som är sååå kul med hundträning...att klura, träna, hitta på olika inlärningssätt mm........och SEN se det färdiga resultatet ;))

Det är en så underbar känsla att se detta färdigt, det ömsesidiga samarbetet man får med sin hund är helt enkelt underbart   


Bikka har nu fått träna på tvåans moment...och OJ så kul det är....det tycker vi båda två  

Det har börjat lossna med rutan, fjärren tycker Bikka är superkul ;) och inkallning med ställande går också bra ;) snart ska vi träna på hennes apportering också.

Så det tränas mycket nu.

Måndagar och Tisdagar är vi på klubben och tränar och Tjarre går på valpkurs på Torsdagar.

Tjarre är också duktig på sin träning  

Har gjort ganska svåra inkallningar redan med att kallas in genom tunnel , och så mycket kontaktövningar blir det...sitt och ligg mm

Så det är dax för hennes kurs imorgon igen.


Här kommer lite mysbilder ;)


         


Ovido - Quiz & Flashcards